Mi kell ahhoz, hogy figyelmen kívül tudd hagyni mások ítélkezését?

Mindannyian tudjuk milyen érzés, amikor ítélkeznek felettünk, tudjuk, hogy egyáltalán nem kellemes legyen szó a külsőnk, a testsúlyunk a munkánk az otthonunk vagy bármi más miatt is róják ránk az ítéletet. Nekünk persze nem elég hogy mások ezt teszik velünk, mi magunk is folyton megítéljük magunkat a külsőnk a tehetségünk vagy annak hiánya miatt és mindenhol leginkább csak hibákat fedezünk fel magunkon, magunkban. Te is folyton megítéled magad? Hányszor ítélkezel naponta magad és mások felett ilyen olyan okból?

Az ítélkezés kivesz az erődből

Az ítélkezés kivesz az erődből, elbizonytalanít és kényszerít rá, hogy folyamatosan bizonygasd a környezetednek, hogy nem vagy te annyira értéktelen, mint amilyennek ők látnak, és amilyennek te látod magadat. Ha a saját kellemes életedet szeretnéd végre élni, hagyj fel az ítéletekkel, ezzel lebonthatod az összes korlátozást, amit belőlük építettél és megnyithatod a lehetőségek kapuját. Milyen csodás lehetőségek kínálkoznak a számodra az életed minden területén, ha abbahagyod, hogy megítéled magad?

Mi kell hozzá, hogy kiszabadulj az ítéletek hálójából? 

Születésünk óta ítéletek hálójában élünk, de te választhatod, hogy abbahagyod, hogy ítéletekkel ostorozod magad és másokat. Te magad vagy az életed teremtésnek a forrása és választhatod azt, hogy leveszed a jelentőséget a mások ítélkezéséről, ezzel eléred, hogy nem fognak hatni rád.

Amikor valaki megítél elég könnyű azonosulni az ítéletével csatlakozni hozzá és elhinni, hogy igaz, amit gondol. Mi lenne, ha legközelebb, amikor ilyen történik a saját magad megítélése helyett a saját értékeidre helyeznéd a hangsúlyt. Ezzel máris csökkented az ítéletek súlyát.

Az ítéleteket leggyakrabban a hátunk mögött mondják, de ha mégis a szemtől szembe kapod, köszönd meg: Ó milyen kedves vagy, hogy figyelsz rám! Ezzel alaposan zavarba hozod a piszkálódót, mert mindenféle válaszra számít vagy leginkább zavart csöndre, de arra hogy hálát kap vissza arra biztosan nem. Ezzel el is gyengítetted az ítéletet.

Érdekes nézőpont

Minden csupán egy érdekes nézőpont, az ítélet is. Használd ezt a remek eszközt, hiszen nem is a te nézőpontodról van szó, és ami csupán érdekes az nem zavarhat téged.

Mások mindig olyasmivel vádolnak meg téged, amit ők maguk csinálnak. Az ítélkező talán azzal próbálja a saját hibájáról elterelni a figyelmet, hogy a tiedet felnagyítja, ha erre éber vagy már felül is kerekedtél a helyzeten. Hogy lehet ez még ennél is jobb?

Az ítéleteket akár be is fogadhatod, leengedett falakkal. Mi lenne ha lelengéd a falaidat és befogadnád az ítéletet. Egyszerűen csak engedd meg az ítélkezőnek, hogy megítéljen és köszönd meg neki. Mit teremthet neked az ítéletével? Mennyi pénzt hozhat neked az ítélkezésével?

Univerzum mutasd!

Amikor valaki megítél, téged az nem hozzád tartozik az az ő választása. Ha nem mész ellenállásba vele, nem értesz egyet vele és nem teszed igazzá akkor semmilyen hatással nem lesz az életedre. Ha hajlandó vagy befogadni az ítéleteket azzal könnyedséget és örömet teremtsz az életedben. Az Accessnek van egy csodálatos eszköze, egy varázsmondat, amit te is használhatsz: „Az életben minden könnyedén, örömmel, és ragyogva árad felém.” Ismételd, használd minél többet, de legalább tízszer reggel és este és abban az esetben, ha észreveszed, hogy megítélnek. Az ítéletek is az életünk részei.

Ha megítélnek ne tedd kisebbé magad!

Vannak, akik ha megítélik, őket rögtön kisebbé teszik magukat és elhiszik, hogy a feléjük áradó ítéletek igazak. Ezek az ítéletek soha nem valódiak. Ami igaz a számodra az valóban a tied. Hajlamosak bevenni a nekünk címzett ítéleteket és kisebbé tenni magunkat általuk.

Ezek az ítéletek soha nem valódiak. Minden esetben csupán az ítélkező nézőpontjai. Ami igaz a számodra az könnyű és teres. Ami csupán rád vetített ítélet az nehéz.

Ahelyett hogy hagynád, hogy egy ítélet letörjön, elrontsa a kedved vagy magadra vedd, tekintsd inkább egy érdekes nézőpontnak és köszönd meg az ítélkezőnek a kedvességét. Ha ezt teszed és abbahagyod az ellenállást az ítéletek elveszítik az erejüket. Fontos hogy a saját magad feletti ítélkezést is hagyd abba. Ha ez sikerül, akkor a mások ítéletei is elveszítik számodra a jelentőségüket. Ezzel az életed minden területén pozitív változásokra számíthatsz.

Megítélted ma már a tested? Mi lenne, ha e helyett hálás lennél neki kedvesen és törődően bánnál vele? Egész nap kibírja veled és mindenfélét teszel vele anélkül, hogy megkérdeznéd akarja-e. Az önítélkezés és a mások megítélése helyett kezdj el hálás lenni magadnak a testednek és minden másnak a világban és cserébe új, jobb, tudatosabb és kellemesebb életed lehet. Ebben segítségedre lehet néhány Bars kezelés is.