Bemer terápia

A BEMER terápia olyan betegségek és fizikai panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka a gyenge mikrokeringés. Ilyen például az izom és csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései.

A BEMER terápia lényege a pulzáló mágneses tér, amelyet a készülék fájdalommentesen egy kényelmes kezelés keretében biztosít. A készülék alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses teret hoz létre, amely hatással van az akadályozott mikrokeringés felfrissítésére.

Milyen problémák esetén javasolt a Bemer kezelés?

Hátfájdalom: gerinc és derék problémák esetében a terápia javítja a helyi vérellátást ezzel gyorsítja az elfáradt izmok regenerációját. Irodai munkát végzők számára kiemelten ajánlott.

Alvászavar: az álmatlan éjszakáknak stressz és fájdalom is lehet az okozója. A bemer terápia egyszerre gyógyító és relaxációs program, amelynek segítségével minden reggel kipihenten ébredhet.

Fejfájás: ha az agy nem kap elég oxigént és alul hidratált, hasogató nyilalló vagy szúró fejfájás is felléphet. az erek tágulásával és a gyorsabb anyagcserével megelőzhető a fejfájás.

Keringési zavarok: az elégtelen mikrokeringést az elektromágneses terápiával fájdalom nélkül kényelmesen hatékonyabbá tehetjük. A hajszálerek rugalmasabbá válnak, Így tökéletesebben elláthatják a logisztikai feladataikat megszüntetve a vérkeringési zavarokat.

Egyensúlyzavar: ennek oka lehet a kimerült izmok és ízületek. a kezelés segíti az izmok és ízületek vérellátását és gyorsabb regenerálódását.

Anyagcsere problémák: az egészséges és sportos életmód remek kiegészítője a Bemer. A segítségével az anyagcsere gyorsabbá válik javul az emésztés és az általános közérzet.

 • Általános regeneráció
 • Stresszcsökkentés
 • Asztma enyhítése
 • Bőrproblémák megszüntetésére
 • Májproblémák
 • Cukorbetegség
 • Csontritkulás
 • Sebgyógyulás gyorsítására
 • Depresszió csökkentésére
 • Fájdalomcsillapításra
 • Szédülés, fülzúgás megszüntetésére
 • Immunrendszer erősítésére
 • Ízületi kopás mérséklésére
 • Magas vérnyomás megszüntetésére
 • Potenciazavarok enyhítésére
 • Reumás panaszok enyhítésére
 • Tanulási zavarok csökkentésére
 • Sportsérülések gyorsabb regenerációjához

Először is fontos tudni, mi az a mikrokeringés:

A mikrocirkuláció anatómiai entitás: az 50 μmnél kisebb átmérőjű erek – arteriolák, kapillárisok és venulák – területét foglalja magában;
A mikrokeringés alapvető feladata a szervek és szövetek anyagcseréjének biztosítása. a mikrocirkuláció zavara miatt alul teljesíthet az immunrendszer, ami miatt betegségek alakulhatnak ki.
A vérkeringés legfontosabb része a mikrokeringés ami a legapróbb béreken és hajszálereken keresztül szállítja a szöveteknek és sejteknek a tápanyagot az oxigént emellett pedig felelős a salakanyag elszállításáért is.

A mikrokeringés zavara befolyásolja az egészségünket

A mikrokeringésben bekövetkező legkisebb zavar is befolyásolja az egészségünket. A nem megfelelő működés betegséghez vezethet. ha sikerül a hajszálerek évben a zavart megszüntetni a szervezet öngyógyító mechanizmusa újra aktivizálódik javul a szervek vérellátása és a szervezet elindulhat a gyógyulás útján.
A vazomóció a mikrokeringés motorja az apró ereink ismétlődő összehúzódó és kitáguló lüktető mozgása. A BEMER terápia alkalmas rá, hogy az ellustult kis ereket újra aktívabbá tegye. A hétköznapi életünkben igen jellegű és mértékű stimulálása sem mozgással, sem gyógyszerrel nem tudunk elérni.

Ez a kiváló hajszálér terápiás készülék a világon egyedülálló módon képes a hajszálerek ritmusos pulzáló működését visszaállítani a normál állapotukba, a legkisebb véredényeken keresztül serkenti a véráramlást.

A mikrokeringést stimulálásával fő cél, a szervezet immunrendszerének támogatása és az öngyógyító képesség aktiválása.

A BEMER működése

A pulzáló mágneses tér aktív felpezsdíti a mikroér hálózatunkat, ezzel aktivizálva a szervezetünk öngyógyító erejét. A testre ható egyedi impulzus számos pozitív hatással van a test egészére. A Bemer jel a vér mikrokeringését befolyásolja elsősorban, ezzel segíti a fehérjeszintézist és részt vesz az oxidációs egyensúly fenntartásában. A biomágnes terápia tudományosan bizonyítékokkal alátámasztva javítja a mikrokeringést azzal, hogy:

 • megnyit több addig zárt kapillárist
 • növeli a mikroerek rugalmasságát
 • növeli a szövetek oxigénnel való ellátottságát
 • javítja a vörösvértestek áramlási sebességét
 • gyorsabbá teszi a salakanyagok kiürülését

A keringési rendszerünk a felelőse a vér, valamint a benne lévő tápanyagok és az oxigén szállításáért, fő feladata minden szerv, szövet és sejt tápanyaggal való ellátása. A megfelelő mikrokeringés elengedhetetlen az egészséges fájdalom és stressz nélküli működésünkhöz a mindennapokban.

Az ember érrendszere a következő értípusokból áll:

Artériák: ütő, verő és osztó erek. Feladatuk a szív felől szállítani az oxigéndús vért a szervezetben. Jellemző rájuk a vastag érfal, alakjuk kerek szabályos.

Vénák: vivő, vissz, gyűjtőerek. Jellemző, hogy rugalmasak, tágulékonyak, vékonyabb falúak. A szerveink irányából a szív felé szállítják a vért. A széndioxiddal telített vér a tüdőn gáz cseréje által ismét oxigénnel telítetté válik.

Hajszálerek: a kapillárisok falai között gázcsere történik és a széndioxiddal telített vér a vénákban keresztül a szív irányába halad. a hajszálerek vagy kapillárisok kötik össze az artériákat és a vénákat.

Nyirok erek: szerkezetük leginkább a vénákéhoz hasonló. Feladatuk elvezetni a szövetek közötti folyadékot és megszűrni a nyirok szervekben lévő nyirkot.

Mi a feladata a mikrokeringésnek?

A mikrokeringés feladata, a vér és a szövetek közötti anyagcsere biztosítása. a sejtjeinknek elegendő mennyiségű oxigénre és tápanyagra van szüksége az egészséges működésükhöz. Ez feltétele a jó közérzetünknek és megfelelő teljesítőképességünknek.

Számos hatás és életmódbeli tényező veszélyezteti a megfelelő mikrokeringést:

 • Mozgásszegény életmód
 • Egészségtelen ételek fogyasztása
 • Magas vérnyomás
 • Alvásproblémák
 • Túlzott alkohol fogyasztás
 • Dohányzás
 • Stresszes életmód

A nem megfelelő mikrokeringésnek súlyos következményei lehetnek:

 • Csökken a mindennapi teljesítményünk
 • Megnövekszik a szívinfarktus és stroke esélye
 • Rossz lesz a közérzetünk
 • Fáradékonnyá válunk
 • Gyengül az immunrendszerünk

Tipikus mikrokeringési bántalmak, betegségek

Az immunrendszer gyengülése állandó fáradtságot fáradékonyságot és gyakoribb megbetegedéseket eredményez. a hajszálerek elzáródása miatt gyengül a mikrokeringés és a szervezetet megtámadhatják a kártékony baktériumok és vírusok.

Megnövekszik a cukorbetegség kockázata vagy ha már fennáll akkor súlyosbodhat. a megnövekedett vércukorszint következtében roncsoló adhatnak a hajszálerek. ez növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát, emellett más szövődmények és feltölthetik a fejüket látásvesztés, végtag amputáció szükségessége.

Ha a mikrométerek kevés oxigént kapnak és a tápanyag ellátásuk is gyengül nem tudnak miből építkezni és a sebgyógyulás lelassul. Akár hónapokkal tovább tart egy seb teljes gyógyulása és nem múló fekélyek alakulhatnak ki.

A világszabadalommal rendelkező Bemer kezelést a Berlini Egyetem elismert professzora, Dr. Med. Rainer Klopp fedezte fel.

A Bemer Mágneses terápiával javul a sejtek vér és oxigénellátása, Mellékhatásoktól mentesen. Enyhülnek a hátfájdalmak a mozgásszervi panaszok és javul a közérzet. Hatékonyságának hála a terápia hamar népszerű lett a preventív orvoslásban. Artéria elzáródásos megbetegedéseknél akut és krónikus fájdalmak esetén, fáradékonyság és derék problémák megoldásához a bemer mágnesterápia remek megoldást nyújt. Mivel a beteg nem kell, hogy kémiai anyagokat tartalmazó gyógyszereket szedjen, nem lassul a véráramlás. Így kompromisszum nélkül tehet az egészségért. A Bemer Terápia az egyetlen mágnes terápiás kezelés, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan hatással van az egészségügyi állapot javulására. Enyhíti a gerinc fájdalmakat és gyorsítja a sérülések gyógyulását, valamint a műtétek utáni felépülést. Hamarabb kiürülnek a szervezetünkből a salakanyagok emellett javítja a máj és vese mikro keringését is.

A Bemer kezelések igazolt eredményei:

 • 21%-kal tágabb mikroerek
 • 29%-kal hatékonyabb véreloszlás a hajszálerekben
 • 27%-kal gyorsabb ritmikus váltakozás a mikrokeringésben
 • 29%-kal több oxigén-kinyerés
 • 31%-kal felpezsdített vénás elfolyás

Hogyan zajlik a Bemer kezelés?

A kezelés egy kényelmes puha Bemer matracon történik, amely elektromágneses mezőkből áll. A terápia közben enyhe kellemes rezgést érez a kliens, amit a mikrokeringés stimulációja idéz elő. A kezelés minden esetben személyre szabott, ami után frissek nyugodtak leszünk és kellemes közérzettel folytathatjuk a napunkat. a kezelés során a pulzáló mágneses erőtér hatására fokozottabb válik a szervezet anyagcseréje.

A Bemer terápia előnyös hatásai

Csökkenti a stresszt enyhíti a fáradtságot, megszünteti a kimerültségérzést.

A segítségével feltölthetünk fizikailag és mentálisan is ezzel elkerülhetjük a súlyosabb betegségeket is. ha teljesen egészségesek vagyunk akkor is nagyon előnyös a használata mert a mágneses kezelés relaxációs pihentető programként is kiválóan működik.

A fizikai és szellemi felfrissülés garantált. A Bemer segítségével egészségesen szorongás és fájdalommentes életet élhetünk.

Erősebb immunrendszer

Az immunrendszer szervezetünk nagyon fontos védelmi vonala a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Elengedhetetlen a vitamindús táplálkozás heti 3-4 óra mozgás És elegendő pihentető alvás. Ha mindezt a bemer terápiával kombináljuk, az immunrendszerünk valódi erőddé vált. Mivel a kezelés stressz és görcsoldó hatású ezzel megkönnyíti az immunrendszer működését. Nem kell a fáradtságérzés és a feszültség leküzdésével foglalkoznia.

Vazomóció

A vazomóció a legkisebb véredényekben történő lüktető mozgás, amelynek feladata elosztani a vért a mikrokeringésben. a prekapilláris záróizom gyűrűk ütemes mozgása megfelelő mennyiségű vérrel látja el a hajszálereket. A kezelés hatása ezek a kicsi véredények gyorsabb intenzívebb lüktetéssel mozognak, Ezzel növelve a fizikai és szellemi teljesítményt. A hétköznapjainkban növekszik a teljesítőképességünk, a testünkben felgyorsulnak a gyógyulási, regenerálódási folyamatok.

A megnövekedett vazomóció annak köszönhető, hogy

 • Növekszik a szövetek oxigénellátása
 • Az elzáródott hajszálerek megnyílnak
 • A vörösvérsejtek gyorsabban szállítják az oxigént
 • A mikroerek tágulnak és javul a vérellátás

Nem javasolt a Bemer készülék használata:

 • Szívelégtelenség
 • Pacemaker
 • Láz, hőemelkedés
 • Vese- és májbetegségek
 • Csontvelőgyulladás
 • Rosszindulatú daganatos megbetegedések
 • Bármilyen fennálló vérzés esetén.

A tökéletesen működő mikrokeringés kiemelten fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. a megfelelő vérellátás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott és fájdalommentes mindennapokhoz. a testünkben a mikrométerek csak akadálymentes útvonalon tudják az oxigént és a tápanyagokat a megfelelő helyre szállítani.