Befogadás

A befogadásunkat gyakran blokkoljuk, sőt visszautasítjuk. Befogadni akkor lehet, amikor az elménk elmegy nyaralni.

Mi a jó ebben, amit nem értünk? Mi kell hozzá, hogy megváltozhasson?
Az egyik fontos eszköz, ami segíthet az a kérdések. Tegyél fel kérdéseket, amelyek beinvitálják az életedbe a lehetőségeket. A kérdés nem azért születik, hogy megválaszold vagy bárki mástól is várd rá a választ. A kérdés dolga hogy teret nyisson egy más lehetőségre, egy olyan lehetőségre, ami eddig nem állt a rendelkezésedre.

A válaszok és következtetések bezárnak, meggátolják azt, hogy felbukkanjon valami más, ami megoldhatja az eddig megoldhatatlannak látszó gondjaidat. Ha valamiről az a nézőpontod hogy azt nem kaphatod meg, semmiképpen nem lehet a tied akkor a biztosan nem fog hozzád eljutni.

Bármit is szeretnél, mindig legyél kérdésben!

Ha befixálod, mi történhet, akkor azt fogod teremteni. Engedd, el az elvárásaidat csak engedd, hogy az univerzum energiái működjenek. Ha kérsz és eközben a következtetéseiddel megállítod, hogy amit kértél úgysem kaphatod, meg azzal megállítod a teremtő erőket abban, hogy leszállítsák neked, amit kértél. A kérdések itt is a segítségedre lehetnek:
Mi más lehetséges itt, ami eddig nem volt az?
Mi ez? Tehetek-e vele valamit?
Ha igen, mi az, amit tehetek?
Mi az, ami megváltoztathatná a jelenlegi helyzetemet?
Hogy lehet ez ennél jobb?

A legtöbbet azzal teszünk a befogadásunk növelése érdekében, ha elpusztítjuk az összes eddigi következtetésünket a befogadással kapcsolatban.

Az ajándék elköteleződéssel járhat?

Gyakran a befogadás eleve hibásan van definiálva a szótárunkban. Gyerekként kialakították bennünk a szüleink és általában a felnőttek, hogy ha ajándékot kapunk az bizonyos elköteleződéssel jár, szinte mindig feltételekhez kötött. A kötelező pedig szinte mindig kivált valamiféle ellenkezést, amit összekötünk a befogadással, ezzel szabotálva azt. Ez egy hazugság, amit bevettünk és ez a hazugság beragaszthat a befogadással kapcsolatosan.

Az ajándékozó megpróbálhat ugyan benned lekötelezettség érzést kelteni, de az már a te választásod hogy beveszed-e ezt. Elfogadhatod az ajándékot anélkül hogy leköteleznéd magad.
Te választasz!

Előfordulhat, hogy a nézőpontjaitok különböznek és ez rendben is van. Mindenről számos nézőpont létezik, és mindenki szabadon választhat melyikkel hajlandó azonosulni.

Te milyen ítéleteket vettél be másoktól, másokról?

Ami visszatarthat még a befogadástól az az ítélkezés. A legtöbb negatív nézőpont talán a gazdag, vagyonos embereket érinti. Aki gazdag az biztos csalással szerezte a vagyonát. Aki gazdag az pökhendi.  Nincs pénzünk, de legalább szeretjük egymást.
Ez mind olyan nézőpont, amivel akadályozhatjuk, hogy több pénz áramolhasson az életünkbe.

Ahhoz hogy ezen átlendülhessünk hajlandónak kell lenni pökhendinek csalónak lenni vagy bármilyennek, de ez nem jelenti azt, hogy választanunk kell, hogy azok legyünk, elegendő, ha hajlandóak vagyunk.

Bármivel is kapcsolatosak az ítéletek, amelyek akadályt jelentenek, hogy előre haladhassunk egy bizonyos területen érdemes őket sorra venni… az összes ilyen korlátozó nézőpontot… és szép apránként vagy akár egyszerre elpusztítani, semmissé tenni.

Ha valamit szeretnénk teremteni az életünkben, akkor hasznos, ha elengedni az akarást. Hajlandónak kell lennünk megengedni azt is, hogy nem kapjuk meg, ezzel levesszük róla a jelentőséget és könnyebbé tesszük a mindenség számára a megvalósulást.

Hajlandóság a sebezhetőségre

A sebezhetőség soka számára védelem nélküliséget jelent és azt, hogy bántalmazható. Ebben az esetben a sebezhetőség a falaink feladását jelenti. Azzal hogy falakat emelünk azért, hogy ne történhessen velünk semmi rossz minden jót is kívül tartunk, ezzel akadályozva, hogy eljussanak hozzánk az univerzum ajándékai.

Éberség, éberség, éberség

Ha hajlandóak vagyunk, választani a sebezhetőséget azzal megnövelhetjük az éberségünket is, ami kinyit az új lehetőségekre. A lehetőségek könnyedén felbukkannak és észre is vesszük őket. Itt az idő lebontani a falainkat, elengedni a korlátozásainkat és elfogadni az univerzum ajándékait. 

Az Access Bars kezelés segít növelni az el és befogadást. Olyan ajtók nyílhatnak ki a segítségével, amelyek eddig zárva voltak.
Mi kell hozzá, hogy ezek az ajtók sorra nyíljanak?