Neked mit tanítottak a manipulációról?

Neked mit tanítottak a manipulációról? Az csúnya rossz dolog és tilos? Sajnos én is pontosan ezt a tudást kaptam azért ki is zártam az életemből, mert én jó vagyok, és nem manipulálok senkit. Arról persze megfeledkeztem, hogy amit kizárok, az nem létezik a számomra és nem ismerem fel akkor, sem ha velem csinálják. Amikor valamit kizársz, nem fogadod, el a mögött általában valamilyen képesség bújik meg.

Ha nagyon ellenállsz például annak, hogy manipulálj, akkor azt sem fogd észrevenni, ha téged, manipulálnak. Az ellenállásnak számos oka lehet akár előző életből származó fogadalmak miatt fojtod el magadban. Lehet, hogy sokat használtad ezt a képességedet, de ártottál vele magadnak vagy másoknak, visszaéltél az erőddel, a képességeiddel és megfogadtad többé soha nem fogod használni nehogy megint valami rossz dolog, történjen.

Mindenki jó akar lenni

Ezzel nincsen semmi baj, hiszen jó akarsz lenni, de ezzel ez lesz a gyenge pontod, aki éber rá pedig észre veheti és visszaélhet vele, sőt ki is használhatja. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy amit kizársz, az életedből azt befogadni sem leszel képes. Nem fogod észrevenni azt, sem ha ellened használják így visszaélhetnek, manipulálhatnak vele. Tehát ha te nem vagy hajlandó manipulálni mert az rossz dolog akkor majd téged fognak manipulálni.

Válj hajlandóvá

Hajlandóvá válni a manipulálásra csupán annyit jelent, hogy meglátod, ha ellened használják, és ha úgy alakul te is előveszed eszközként a céljaid elérésére. Az hogy valóban használod pusztán csak választás kérdése. Választhatod azt is, hogy éber leszel rá, ha téged próbálnak megvezetni, de te magad nem élsz az eszközzel.

A manipuláció tulajdonképpen a képességünk arra, hogy úgy kommunikáljunk, ahogyan a másik meg tudja azt hallani, be tudja fogadni. Nem a saját érdekünkből használjuk ezt az eszközt, hanem azért mert mindenkinek nagyobbat teremt.
Ha több éberséget szeretnél kérj Access Bars kezelést.

Te játszottál már szegény áldozatot? Vagy neked játszotta már valaki el ugyanezt? A segítők időről időre belebotlanak ebbe a szegény áldozat vagyok, nekem segítened kell játszmába. Te úgyis olyan ügyes vagy, te mindent meg tudsz oldani szöveggel.

Mindenkit meg kell mentenem

Ilyenkor érdemes ránézni, hogy neked tényleg meg kell-e őt mentened? Vajon választja-a változást vagy csak egy helyben topogva arra vár, hogy megoldja helyette valaki az életét. Lehet, hogy nem is a te dolgod megmenteni őt. Sőt egyáltalán senkit nem kell megmentened csupán saját magadat. Nem tudsz senki helyett kimászni a gödörből és nem is kell. Neki kell választania és nem biztos, hogy választja is. De ez nem a te dolgod. Ez az ő választása.

Aki áldozat szeretne maradni, maradjon 

Aki áldozat szeretne maradni, maradhat, aki bántalmazó kapcsolatban szeretne maradni, maradhat. Amikor készen áll majd arra, hogy mást válasszon akkor minden segítség a rendelkezésére fog állni ehhez. De előbb választania kell. Az erő ott van mindenkiben és csak használni kell. Ehhez viszont ki kell lépni a megszokottból, ki kell lépni a komfortosból. Ez nem megy mindenkinek. Könnyebb manipulálni az áldozatszereppel, azzal hogy én gyenge vagyok te erős vagy és ezért neked segítened kell. Segíteni csak annak lehet, aki hajlandó beletenni a saját erejét is és hajlandó változtatni. Aki maradni szeretne, az maradhat.