Te választasz

Te is a múltból teremtesz?

Javarészt a múltunkból teremtünk akár tudatosan, de többnyire tudattalanul. Elhisszük, hogy nem változtathatunk rajta, mert így kell lennie, pedig itt és most a jelenben van rá esélyünk, hogy mást válasszunk, mint eddig, ezzel új jövőt írva magunknak. Mi lenne, ha abbahagynád, hogy önítéletekkel teszed folyton kisebbé magad és a múltbéli döntéseid miatt keseregsz? Választhatod azt is, hogy lezárod a múltat és megkeresed azt, ami előre visz itt és most.

Mi az a lehetőség amit most választhatsz?

Mi az, ami megakadályoz a jelenben, hogy válassz a felbukkanó lehetőségekből? Ha te igazán te lennél választanád, hogy a múltban ragadsz? Ki vagy ilyenkor, amikor elaltatod az éberségedet, amellyel észrevehetnéd a felkínálkozó lehetőségeket a mostban? Kit mimikrizel ilyenkor és hajlandó lennél-e abbahagyni és mást választani? Mi kell hozzá, hogy elengedj mindent a múltad béklyóiból, ami már nem szolgál? Amíg ragaszkodsz a múltbéli ítéleteidhez és önítéleteidhez addig megállítod a jövőd teremtését. Az is egy választás, ha nem választod az előrelépést és ott maradsz ahol éppen vagy.

Mit teremt neked a ragaszkodás a múltadhoz?

Minden múltbéli döntést, ami beszilárdítja a valóságodat és ahol ebből a térből működsz hajlandó lennél-e felülírni és mást választani helyette? Mi kell ahhoz, hogy kilépj minden mintából, szokásból, szerepből, ami beragaszt, és már nem szolgál? Minden, amit felhoz: POD, POC

Hajlandó vagy kilépni a komfortzónádból?

Sokak számára a rossz azért „jó” mert megszokták, a kényelmet a biztonságot jelenti a számukra. A változás legnagyobb akadálya a komfortzónában ragadás. A leggyakoribb példa erre, hogy benne maradok egy már nem működő kapcsolatban akkor, ha fáj, ha romboló, ha unalmas, ha bántanak és minden nap egy re kisebbé tesznek. Benne maradok, mert anyagi függésben vagyok, vagy, mert a gyerekeket használom kifogásként, hogy ne kelljen kilépnem. A változás, változtatni, mást választani kockázatos, nem látom pontosan előre, hogy mi fog történni. Ami van az nem jó de legalább kiszámítható.

Legyél kérdésben

Ilyenkor érdemes kérdéseket feltenni. Mi az amit válaszhatok, amit eddig nem választottam, és ami egy jobb jövőt teremtene és generálna a számomra? Most van itt az idő továbblépni? Milyen lesz az életem egy/kettő vagy öt év múlva, ha minden így marad és milyen lesz az életem egy/kettő vagy öt év múlva, ha mást választok? Figyeld az energiát melyik a könnyű a számodra és a szerint válassz. Mindig te választasz, és ha valami nem működik, mindig választhatsz mást. Ha úgy érzed megállít valami kérj egy Access Bars kezelést.

Hajlandó vagy kockáztatni?

Amikor mást szeretnél, de nem változtatsz, semmin akkor nem várhatsz mást csak ugyanazt, mint eddig. Hajlandónak kell lenni kilépni a múlt mintáiból és mindig kérdésben lenni a választásaiddal. Legyél hajlandó félretenni a múltbéli tapasztalataidat. Ha a múltban sérültél egy párkapcsolatban és azért nem választasz senkit, mert így biztonságosabb akkor annak az esélyét is elveszíted, hogy jó kapcsolatod lehessen. Ha nem kockáztatsz, akkor benne maradhatsz a látszólagos biztonságban, de mi van, ha sokkal nagyobbat teremt, ha kilépsz a rejtőzködésből és választod a változást?

Vannak fogadalmaid?

Mindent ahol előre kikövetkezteted mi fog történni ezért nem is választod az hajlandó lennél abbahagyni? Minden olyan esküdet, fogadalmadat, ígéretedet amelyben megfogadtad hogy többé senkit nem engedsz közel magadhoz hajlandó lennél elengedni, lemondani, felmondani, semmissé és nemteremtetté tenni isten tudja hányszorosan? Helyes, helytelen, jó, rossz, POD, POC, mind a kilenc, rövidek, fiúk és túlontúl.

Te választasz!

Ha semmi nem számítana, ami a múltad akkor mit választanál? Könnyebb lenne elfogadni és közel engedni önmagadat és másokat? Mennyire tudod közel engedni saját magadat önmagadhoz? Mennyire mersz sebezhető lenni a saját magad számára anélkül, hogy jóvá vagy rosszá tennéd magad a múltadat vagy az eddigi választásaidat?
Minden csak egy választás és mindig TE választasz, és mindig választhatsz mást, ha valami nem működik, vagy nem úgy működik, ahogyan te szeretnéd. Lehet, hogy eljött az idő hogy mást válassz, mint eddig?