Mindig legyél kérdésben

Mire nem vagy hajlandó?

Amivel azonosulsz, és aminek ellenállsz, az uralkodik rajtad és beragaszt. Lezárja a lehetőségeidet és nem látsz mást csak az akadályokat. Ragaszkodunk, a berögzült nézőpontjainkhoz ezzel figyelmen kívül hagyjuk a lehetőségeinket. Ahhoz hogy szabadok lehessünk érdemes növelni a megengedésünket. Ha nyilvánvaló a beragadásunk érdemes feltenni a kérdést: Mi az, amire nem vagyok itt hajlandó, amire ha hajlandó lennék, megváltozgatna ez a helyzet? A kérdés sok mindent felhozhat és a legnagyobb értéke hogy éberséget ad.

Hajlandó vagy rossznak lenni?

A kérdés által ráláthatunk olyan dolgokra, amit addig nem vettünk észre még akkor, sem amikor a szemünket már majdnem kibökte. Te mire nem vagy hajlandó? Ha nem vagy hajlandó rossznak lenni, akkor mindenáron próbálod elkerülni, hogy az legyél. Ez még attól az életed része, akkor is, ha azt választod, hogy mindenáron próbálod elkerülni. Ha becsukod a szemed és úgy teszel, mintha nem lenne, amit nem akarsz látni attól az még ott, van. Ha nem vagy hajlandó rossznak lenni, akkor azt sem fogod észrevenni, amikor mások bántanak, és ha nem vagy hajlandó kihasználni embereket, akkor téged fognak kihasználni. Ez nem azt jelenti, hogy hogy ki kell használnod az embereket, hanem csak azt legyél éber és vedd észre, amikor téged próbálnak kihasználni.

A hajlandóság feloldja az ellenállásodat és megnyitja az éberségedet

Ha úgy teszel, mintha nem lenne a világon kihasználás akkor erre nincs lehetőséged, mert hiányzik a világodból így nem tudod észrevenni. Attól hogy te vak vagy valamire attól az még létezik.

A titok nyitja a hajlandóság, ami feloldja az ellenállást. Az ellenállás ködbe burkolja az éberségedet és a lehetőségeidet is sűrű homályban tartja. Attól hogy hajlandó vagy még nem kell választanod, de észre fogod venni, ha veled, csinálják. A hajlandóság ebben az esetben csupán az ellenállást oldja fel, ami alvó állapotban tartja az éberségedet ezzel ellehetetlenítve azt, hogy észre vedd a lehetőségeidet. Az elleállás ha hagyjuk, rengeteg energiát felemészt. Az elleállásunk feloldásával ezt az energiát mind teremtésre fordíthatjuk.

A kulcs a megengedés

Ha hajlandó vagy bármi lenni, akkor megengedésben vagy mindennel és mindenkivel. Ha megengedésben vagy minden csak egy érdekes nézőpont, aminek nem kell ellenállni, sem egyetérteni vele. A megengedés szabadságot ad és a választás lehetőségét.

Mi az a lehetőség amit észrevehetsz?

Ha beleragadsz egy helyzetbe érdemes feltenni a kérdést: mi az aminek ellenállok vagy mi az a nézőpont, amihez mindenáron ragaszkodok, amit ha abbahagynék, könnyebb lehetne minden? POD POC
Mi az a lehetőség, ami itt felbukkanhat, ami lehetővé tenné, hogy mást válasszak?

A kérdés teret nyit

A kérdések megnyitják a teret olyan lehetőségek számára, amelyek addig nem bukkanhattak fel az akadályozó nézőpontjaink miatt. Ha a beragadás a kérdések ellenére sem csökken, akkor megkérdezheted: mi a jó nekem az ellen állásban, amit eddig még nem ismertem el? Mire használom az ellenállást? Mi más lehetséges az ellenálláson túl? Ha kész vagy rá, hogy növeld a befogadásodat és csökkentsd az ellenállásodat akkor az Access Bars tanfolyamon ott a helyed.