Ki teremti az életedet?

A tudatosság nem ítélkezik, és mindent magába foglal. Sokan beszélnek arról, hogyan legyünk tudatosabbak és vannak, akik valóban keresik az ebbe az irányba vezető utat. a tudatosságban benne van a harag és a könnyek is, nem valami rózsaszín vattacukor felhő. Minél tudatosabbak vagyunk annál kevésbé hatnak ránk az ítéletek és mi magunk is egyre ítéletmentesebb térré válunk.

Kinek a nézőpontjai alapján teremted az életedet?

Minél kevesebb nézőpontunk van a megoldandó kérdésünkről annál több a választási lehetőségünk. A valóság, amiben élünk ítéletekre épül. Megítéltetünk és mi magunk is megítélünk másokat, pusztán azért mert más nézőpontok alapján élik az életüket.
Kevesen vannak tudatában annak, hogy ők maguk teremtik az életüket, a jót, a rosszat és a csúfot is. A legtöbben, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elképzelik hajlamosak rá, hogy külső felelőst keressenek. Nem jut az eszükbe vajon én magam mit tettem, vagy milyen választásokat hoztam, amivel ezt az eredményt teremtettem. Ezzel valójában azt erősítik, hogy az életük eseményeinek alakulása nem rajtuk múlik, csupán valami külső szeszélyes erő irányítja, amire nem tudnak hatni. Ha szerencséjük van jól sikerül, ha nincs akkor nem. Valódi változásra onnantól számíthatunk, hogy elismerjük a teremtéseinket akármi is lett az eredmény. Ezzel a kezünkbe vesszük az irányítást. Innentől kezdve a mi kezünkben a gyeplő. A teremtéseink csakis a saját választásainktól függenek, és hogy megkapjuk-e azt, ami után áhítozunk, leginkább a kitartásunktól függ és semmiképpen sem attól, hogy mások támogatnak-e vagy sem.

Te választasz!

Ha megt tudom teremteni a boldogtalanságot mi az amit, választhatok, amivel inkább a boldogságot teremtem. Mit választhatok, amit eddig nem választottam, ami a boldogságot eredményezi a boldogtalanság helyett? Ha ítéletek nélkül tudok tekinteni erre az új nézőpontra és az eredeti nézőpontomat meg tudom változtatni a boldogságról illetve boldogtalanságról, akkor bármi mást is felül tudok írni az életmben. Minden csupán választás kérdése. Ami nem működik a helyett mást választok olyat, ami működik. A választásomat bármikor felül írthatom valami új választásra, a nem működő helyett egy működőre. Olyanra, ami nekem működik mind attól függetlenül, hogy erről mások miként vélekednek.

Ha nem tetszik válassz mást!

Amikor valamit szeretnénk megváltoztatni az a választással, kezdődik. Egyszerűen csak mást választunk és minden cselekedetünket innentől az új választásunkhoz igazítjuk.  Egy egyszerű példával élve, ha azt választjuk, hogy karcsúak és izmosak leszünk nyárra, akkor abbahagyjuk a folytonos nassolást és inkább a futópályára megyünk helyette vagy az edzőterembe. Ha mégis a nassolásnál maradunk, akkor nem volt komoly a választás, mert nem voltunk hajlandók tenni érte. Ez nem jó, nem rossz, csupán csak egy választás. Bármikor felülírható, megváltoztatható. Ma lehet, hogy nem mentem el futni, de holnap tényleg elmegyek és holnap után is. Nem keresek kifogást és külső felelőst miért megyek, vagy miért nem megyek. Az én választásom, az én teremtésem, bárhogy is legyen.

A lehetőségeink végtelenek

Sokkal több lehetőségünk van, mint gondolnánk. A valóság az, hogy mindent és bármit választhatunk. Kérdés, hogy be tudjuk-e fogadni? Tudunk-e éberek, lenni arra, ami akadályozza a befogadásunk folyamatos növekedését? Mi kell, hozzá, hogy folyamatosan növekedjen a befogadásunk és a megengedésünk is sokkal nagyobb legyen az éberségünknél? Mi kell, hozzá hogy két lábon járó kérdésként éljünk?

Mit választhatunk, amit eddig még nem választottunk és nagyobbat teremt a számunkra minden eddiginél? Mi kell hozzá, hogy ráébredjünk, bármit választhatunk, és ami nem tetszik, vagy nem működik, az életünkben választhatunk helyette mást. Sokan nem akarják tudni, hogy, van választásuk. kényelmes számukra azt hinni, hogy a dolgok csak megtörténnek velük és ők tehetetlenek ezzel szemben. Semmilyen más választásuk nincs, mint eltűrni ezt. Véletlenek nincsenek. Semmi nem történik véletlenül és főleg nem a tudtunkon kívül Legfeljebb nem vagyunk rá tudatosak. Az életünknek mi magunk vagyunk a teremtői! Mi mást teremthetünk, amire eddig nem is gondoltunk? Mi az a lehetőség, ami már itt vár a küszöbünkön és arra vár, hogy beengedjük az ajtón?