Te manipulálsz vagy téged manipulálnak?

A manipuláció szót számos ítélet veszi körül. Elítélendő, kerülendő dolognak számít, pedig mindannyian használjuk a manipulációt mint eszközt még akkor is amikor nem vagyunk tudatosak rá. Ha nem vagy hajlandó manipulálni akkor azt sem veszed észre vagy csak sokára ha téged manipulálnak.

A manipuláció mások befolyásolása

A manipuláció egyfajta befolyásolás, amelynek célja mások viselkedésének, hozzáállásának megváltoztatása olyan irányba hogy az a számunkra kedvező végkifejletet eredményezzen.

Mi lenne ha a manipulációra egy másik nézőpontból tekintenénk?

Levehetjük róla a sok kivetítést, ítéletet, kikövetkeztetést és lehet, hogy rádöbbenünk, hogy egyáltalán nem is olyan félelmetesen rossz dolog a manipuláció, sőt számos előnye van.

Már a létezéseddel manipulálod a világot. Megszületsz, sírsz, mosolyogsz, gügyögsz, kalimpálsz a hurkás lábacskáiddal, mindennek köszönhetően mindenki imád és veled akar lenni és gondoskodni akar rólad. Mi ez, ha nem manipuláció. A mosoly a kis fogatlan szájacskával a legmorcosabb felnőttet is meglágyítja. Később bővül a repertoár: pörgős szoknya, versmondás éneklés, ki ölelés, néhány nyálas puszi és már meg is van harminckettedik Barbie baba. Ügyesen és tudatosan manipulál apuci kis hercegnője. Eleinte persze ösztönös a dolog aztán már ki is használod a működését és van, hogy téged használnak ki.

Sokkal jobb, ha tudatossá tesszük az életünkben a manipulációt és csak könnyedén jó nagy adag megengedéssel fűszerezve használjuk. Mint minden más ez csupán egy választás, ha választod, akkor használhatod a manipulációt a céljaid eléréséhez. Amikor téged manipulálnak akkor lehet hogy észre sem veszed és ha éber vagy rá akkor megvan a választásod hogy hagyod vagy ellenállsz neki.

Manipulálod-e az embereket úgy hogy észre sem veszed?

Manipulálnak-e téged hogy nem vagy rá tudatos?

Manipulálnak-e a bűntudatkeltéssel, mártíromkodással és a drámázással? Ilyenkor választod, hogy részt veszel benne? Kiakadsz? Te is csinálod másokkal?

Manipuláltak már azzal, hogy rosszá tették előtted a manipulációt? Mi lenne, ha mostantól tudatosan látnád?

A mindennapjainkat áthatja a manipuláció. A reklámok özöne: ezt vedd meg, ide menj nyaralni, ha ezt kened, magadra fiatal maradsz, ha ezt a vitamint szeded egészséges maradsz, ha ezt a mosóport használod nem fakulnak ki a ruháid. A legjobb amit tehetünk ezzel, ha éberek vagyunk rá és ha van kedvünk akkor választjuk, hogy hagyjuk magunkat manipulálni ha nincs akkor pedig nem. Te választasz! Használod vagy nem, és ha igen akkor mire. Ha ellenállsz, neki azzal többet teremtesz belőle az életedbe. Ha éber vagy rá akkor kézben tarthatod.

Ez a cikk is manipuláció, ami arra irányul, hogy legyél tudatos és vedd a kezedbe az irányítást. Ha nincs kedved hozzá, akkor nincs, ez sem gond. Mindent te választasz! Ezt is.

A férfiak manipulálása

Nőként remekül lehet manipulálni a férfiakat  női energiákkal és testekkel és talán ezt ők nem is igazán bánják. Bár ezt is több nézőpontból meg lehet közelíteni. Lehet gyönyörködni egy szépen rúzsozott szájban vagy egy vonzó dekoltázsban és ha ezt a nő megéli és élvezi a csodáló pillantásokat akkor meg is lehet kövezni érte. Ha sikerül a bűntudatkeltés, akkor a bűnösben felébred a szégyen és igyekszik eltakarni a fényét ahelyett, hogy engedné ragyogni.

Az Access Bars kezelés is egyfajta manipuláció. kioldja a testből a feszültségeket, megváltozik az energia és elindulhatnak a regeneráló, helyreállító folyamatok.

Mindenhol ahol eldöntötted, hogy a manipuláció rossz dolog és nem szabad csinálni hajlandó lennél elengedni? POD, POC

Mi lenne, ha éber lenné rá, amikor befolyásolni próbálnak?

Mi lenne, ha csupán játéknak tekintenéd a manipulációt anélkül, hogy jelentőség telivé tennéd?