Választanád az éberségedet?

Te is a múltadból működsz? Vannak iskolák, amelyek szerint a múltbéli tapasztalataink összessége vagyunk. Ha ez alapján és csakis ez alapján teremted az életedet, akkor hiányozni fog minden, ami új, ami más, ami változás. Minden csakis olyan lesz, amely illik a múltadhoz.
A mindennapjaidat a származási családod értékrendje határozza meg és semmit nem veszel észre a világból, ami azon túl van.

Mi lenne, ha bármit teremthetnél, ami teljesen független a múltadtól? Próbáltad már eljátszani, amikor utaztál, hogy valaki más vagy? Nagyon szórakoztató tud lenni a más bőrébe bújni, mint a színészek. Mit teremthetsz ezzel magadnak és mit hozhatsz létre ezzel a világban?

Ha nem vigyázunk, vakon másoljuk a családi mintákat

Neked ki mondja, meg ki lehetsz, mit tehetsz, hogy nézhetsz ki? A család, amelybe születtél szerepket és identitásokat adott, amelyek alapján beraktad magad egy dobozba. A szüleid fia, lánya lettél, a nagybácsid unokaöccse vagy húga és anagyszüleid unokája. A tanárod tanítványa, aztán a főnököd beosztottja. A férjed felesége, a gyermeked anyja. Végtelenül sok szerep és mindenhol mindenkinek meg kell felelni. Legalábbis azt tanították, hogy felelj meg.
Minden alkalommal, amikor azt választod, hogy beleragadsz, egy szerepbe azzal bekorlátozod magad.

Végtelen lény vagy  

Egy végtelen lény választaná a korlátokat? Egy végtelen lény bármi lehet, bármit megtehet, és bármikor megváltozhat. Mennyivel könnyebb életed lehetne, ha nem a szerepeid határoznának meg, hanem te határoznád, meg őket milyen akarsz lenni bennük. Mi lenne, ha ezen túl te választanád meg számodra mi az igaz és abbahagynád, hogy a másoknak való megfelelésből a berögzült mintáid alapján működj? Ez mennyire lehetne könnyed a számodra?

Használd a saját éberségedet!

Használd a saját éberségedet és maradj kérdésben bármit is kell megoldanod. Amikor megtagadod magad és elfogadod egy idősebb, az orvos vagy terapeuta véleményét abszolút igazságként akkor és ott megfosztod magad a változás lehetőségétől. Kiadod a kezedből az irányítást és kívülről várod a megoldást pedig az mindig benned van.

Választhatod, hogy belépsz abba, ami a Te számodra igaz és a mások nézőpontjait figyelmen kívül hagynád a megbántás szándéka nélkül. Sokan szenvednek attól, hogy sohasem kérdeznek, és nem ismerik el a saját éberségüket, sőt inkább csak elfojtják azt. Te választhatod, hogy kérdésben maradsz, és nem fogadsz el megkérdőjelezhetetlenül sem orvosi diagnózist sem nagyon okos pénzügyi tanácsot. Mehetsz az éberségeddel és választhatod azt, ami neked működik. Ha szetnéd növelni az éberségedet kérj minél több Bars kezelést.

Emlékezz vissza hogyan működtél gyerekként

Gyerekként még sok mindent tudunk, ösztönösen aztán a felnőttek leszoktatnak erről. Mi lenne, ha visszakövetelnéd ezt a tudást és megbíznál benne, amikor nehéz döntéseket kell hoznod.
Milyen életed lehetne ha saját magadat tennéd meg az életed szakértőjévé és mindig mindenben azt választanád ami neked működik nézőpontok nélkül?