legyél önmagad

Hagyd abba az ítélkezést!

Mi kell hozzá, hogy abbahagyd önmagad folyamatos megítélését és megengedd magadnak a szabadságot? Mi kell ahhoz, hogy megengedd magadnak az érzést, hogy minden rendben van veled?

Válaszd!

Minden azzal kezdődik, hogy választod. Ha azt választod, hogy abbahagyod az ítélkezést akkor ez első lépésnek remek. Azt tanították nekünk, hogy ne ítélkezzünk mások felett, de magunkat nyugodtan ostorozhatjuk az ítéleteinkkel és az ítélet az mindig negatív. Az Accessnek valamelyest más a nézőpontja erről. A pozitív ítélet is ítélet, persze jobb ízű, mint a negatív, de mégiscsak ítélet, ami beragaszt. A saját magunkon való ítélkezés pedig éppen olyan extra ítélkezés a világban, amelyből már van elég és nem kell belőle több.

Ajándék vagy

Ehelyett elkezdheted elismerni a nagyságodat. Azt hogy mekkora ajándék vagy a világnak. Ha úgy könnyebb, akkor felteheted a kérdést: milyen ajándék vagyok én a világnak? Kérek éberséget, hogy meglássam. Az ítélkezésbe jóformán beleszületünk. Megérkezik a hír hogy megérkezett a baba már jönnek is az ítéletek, túl pici, hú de nagy súllyal született, tiszta apja, tiszta anyja, kiköpött nagyapja…és még hosszan sorolhatnánk. Esélyes hogy te is jó nagy rutinnal rendelkezel már ítélkezésből akár magadra akár másokra vonatkozóan is, de teljesen mindegy mióta csinálod, csak választanod kell, hogy abbahagyod. Abbahagyhatod, hogy rosszá teszed magadat vagy másokat.

Legyél hálás

Az ítélet és a hála nem tud egyidőben jelen lenni. Ha hálás vagy akkor nem ítélkezel. sokat segíthet egy hálanapló, amelybe akár minden nap beleírhatod, miért lehetsz, miért vagy hálás. Magadnak se felejts el, hálás lenni. A háláid papírra vetésével egyre több dolog fog felbukkanni, amiért hálás lehetsz.

Semmi sem tökéletes

Mikor vetted be hogy tökéletesnek kell lenned? A szüleink és a tanáraink folyamatosan versenyeztettek minket. Ki a legszebb, legokosabb, kinek ötös a dolgozata vagy ki tudja tökéletesen a tigris bukfencet. A hibáink tévedéseink felnagyítása is divatban volt, sőt még az is előfordult, hogy gúny céltáblájává tettek minket. Emiatt elhittük, hogy muszáj tökéletesnek lenni. Azt is bevettük, hogy a tökéletességre való törekvés valami nemes dolog, ami komoly hajtóerő az életünkben. Ezzel szemben az állandó tökéletességre való törekvés a folyamatos ítélkezés állapotában tart. Állandóan jobbá akarunk válni és mindeközben meg vagyunk róla győződve mennyire elítélendők és szánalmasak vagyunk.

Neked vannak kérdéseid?

A kérdések kaput nyitnak a lehetőségek számára. Lehetővé teszik, hogy változásokat generálj az életedben. Minél többet kérdezel, annál szélesebbre tárod ezt a kaput. Mi más lehetséges, ami eddig nem volt az? Mi más lehetséges, ami eddig még nem jutott az eszembe?

Az érzéseink gondolataink 98%-a nem a mienk csupán felszedjük a környezetünkből. Érzelmi gondolati szivacsként szívjuk magunkba a környezetünk minden érzését és gondolatát és eközben elhisszük hogy mindez a mienk. Amikor hirtelen megváltozik a hangulatod és a jókedved szertefoszlik, helyette ideges és feszült leszel, kérdezd meg: ez az enyém? Kihez tartozik? Vissza a feladónak tudatossággal és szeretettel együtt. Azzal hogy felismered nem is tied már könnyedén el tudod engedni. A nézőpontjaid elengedésében sokat segíthetnek a Bars kezelések.

Legyél önmagad

Amikor ítélkezel nem vagy önmagad. elérkezett az ideje hogy elismerd önmagad nagyságát és csodáját! Mi mindent teremthetnél ezzel? Mi változhatna a világban, a világodban mindennek hatására? Az ítélkezések arra valók, hogy megállítsanak és elvegyék az erődet. Nincs olyan ítélet, amely nagyobb lehetne nálad. Egyetlen ítélet sem valódi. Válaszd magadat és kezd el teremteni a saját életedet! Az ítéletek, amelyek a többiek felől érkeznek, bizonyára léteznek majd továbbra is, de már nem lesznek rád hatással.