Te kérdésben vagy?

Az Access Consciousness egyik nagyon fontos eszköze a kérdés, amelyet bármikor használhatsz. Ezek a kérdések nem arra valók, hogy választ kapjunk rájuk, hanem arra hogy utat nyissanak új megoldásokra, új lehetőségekre. A kérdés eszköz arra, hogy az univerzumunkban megmutatkozzon, ami a számunkra jobb és könnyebb és talán a kérdés nélkül nem is bukkant volna fel. Ha hajlandóak vagyunk folyamatosan kérdésben lenni, akkor egyre könnyebben kaphatjuk, meg amire vágyunk.

A kérdésekre nem várunk választ

Érkezni fog, de nem a klasszikus értelemben. A választ az univerzum fogja szállítani egy felbukkanó új lehetőség egy meglepő fordulat vagy segítő személyében. Mindig van, ami még lehetséges azon túl, amit még eddig el sem tudtunk képzelni. Van még egy tényező az idő. Ilyenkor szokott elhangzani a de mikor? Erre sajnos nincsen semmilyen egyértelmű válasz. Lehet, hogy érkezik egy a megoldást elősegítő telefonhívás vagy megkeres egy régi ismerős egy új lehetőséggel. Fontos hogy legyél mindig megengedésben. A kérdést ne az elvárás teréből tedd fel. Történik majd, ahogy történik, maradj nyitott.

Ha nem előre legyártott válasz vagy elvárás mentén várod a helyezt megoldását azzal lehetőséget adsz a világmindenségnek, hogy olyan megoldások bukkanhassanak fel, amelyek egyébként nem jutottak volna az eszedbe. Engedd el az irányítást a kiszámíthatóságot, a kontrollt.

A kérdés ítéletmentes

A jó kérdés ítéletektől mentes és hiányzik belőle az elvárás vagy bűnbakkeresés. Nem azért hangzik el a kérdés, hogy minősítsen egy helyzetet.  Az a kérdés, amely az ítélkezés talajából sarjad bezár. Lezárj a lehetőségeket és összeszűkítve a teret csupán egyetlen választ tesz lehetővé. A valódi kérdést átitatja a könnyedség és a kíváncsiság hogy valóban mi más lehetséges?

A konkrét válasz elvárásával feltett kérdés nem kérdés. amikor olyan helyzetben, vagy ami nem jó és mégsem változtatsz, a helyzeten akkor fel lehet tenni: mi a jó nekem ebben, amit nem veszek észre? Ilyenkor, ha éberek vagyunk, felbukkanhat miért is választjuk, amit választunk mindannak ellenére, hogy az nem jó, vagy meglátjuk benne azt, ami rejtetten, ugyan de mégis szolgál minket valahogyan.

A kérdés éberséget ad

A kérdés feltevésévek ráláthatsz olyan dolgokra, lehetőségekre, amelyekre korábban még nem voltál képes rálátni. Nyilvánvaló felismerések érkezhetnek, ha elég nyitott tudsz lenni. Az éberség egy szavakkal nehezen kifejezhető valódi jelenlét. Amikor teljesen ott vagy és mindent érzékelsz abban az adott helyzetben és be is tudod fogadni az információkat. Egyszerűen csak tudod mi az igazság abban a helyzetben.

A kérdésnek nem kell bonyolultnak lennie

Gyakran a legegyszerűbb kérdések hozzák a legnagyobb éberséget és nyitnak teret mindarra, amit addig valamiért nem voltunk képesek meglátni.  

  • Mi más lehetséges?
  • Hogy lehet ez ennél is jobb?
  • Mi az a mi lehetséges, ami eddig nem volt az?
  • Ha ez a probléma megoldaná, önmagát hogyan tenné?
  • Mi az a kérdés, amit itt és most feltehetek, ami mindent megváltoztatna?
  • Mi az, amit kérhetek, amit eddig még nem kértem?
  • Mi az amit befogadhatok és milyen hozzájárulás lehetek?

Soha ne hagyd abba a kérdezést és figyeld változik-e valami az életedben.
Ha mindig kérdésben vagy könnyebben megérkeznek az életedbe azok a dolgok, amelyekre vágysz.
Egy idő után már te magad leszel a kérdés és nem kell rá magadat figyelmeztetni, hogy kérdezz.