Stresszoldás Bemer mágnesterápiával

A stresszt nem tudjuk kiiktatni az életünkből, ezért a megszüntetésére nem törekedhetünk, de a csökkentésére igen. A stressz a szervezetünk természetes élettani reakciója a külső új vagy veszélyes eseményekre. A kiváltó ok lehet betegség a munkánk vagy különböző élethelyzetek.
Az agyunk folyamatosan monitorozza a környezetünket, a minket ért hatásokat és ha valamit kockázatosnak ítél beindítja a stresszreakciót. Létezik pozitív stressz, ilyen például a vizsgadrukk, ami a jobb teljesítményt hivatott segíteni. A negatív stressz, ami valamilyen problémához kapcsolódik.

A stressz értékelése korábbi tapasztalatokon alapul

A stressz értékelése egyéni tényezőkön és a korábbi tapasztalatainkon alapul. Van aki számára nem okoz gondot ha kibillen  komfortzónájából és egyes veszélyes helyzetekben még örömét is leli. Erre remek példa az extrém sport szerelmesei: vadvízi evezés, bungie jumping, ejtőernyőzés és még sok más. Vannak, akik imádnak tömeg előtt szerepelni és van, aki néhány ember előtt is leblokkol, és nem mer megszólalni.

Pozitv és negatív stressz

A pozitív stressz javítja a teljesítményt, a koncentrációt. A hatására örömöt és kíváncsiságot, kellemes izgatottságot érzünk. Ide tartozik a szerelem érzése is, amit vannak, akik úgy élik meg mintha, pillangók repkednének a gyomrukban.
Az aggódás is lehet pozitív, ha emiatt óvatosabbak vagyunk és elkerülünk egy veszélyes helyzetet. Érdemes növelni a stressztűrő képességünket, ami Bemer terápiával is lehetséges. Nem utolsó sorban az immunrendszerünk is erősebbé válik általa és az általános egészségi állapotunk, a keringési rendszerünk is jobb állapotba kerül a kezelés hatására.

A stresszel szembeni elleállóképességünk növelhető

A stresszel szembeni ellenálló képességünk, valamint a komfortzónánk bővítése a megküzdési stratégiánk eszköztárát gazdagítja. Ezáltal olyan tapasztalatokra tehetünk szert és olyan szituációkra készülhetünk fel, amelyekben enélkül nem tudnánk helyt állni. Mindig sokkal könnyebb a stresszt kezelni, mint már kimerülve összekanalazni magunkat a mélypontról.
A stressz csökkenthetjük az életünkben Access Bars kezelés segítségével is, amely a tudatosságunk növelésében is segít. Ha több oldalról dolgozunk az életünkben lévő stressz csökkentésén illetve kezelésén, azzal elkerülhetjük a krónikus stressz miatti súlyosabb bajokat.

A negatív stressz aláássa az immunrendszer működését, csökken a koncentráció minősége, a figyelem lazán tapad, szétszórttá válik. Alvásproblémák is jelentkezhetnek, ami mellé étvágytalanság vagy stresszevés is társulhat. A félelem és a düh a domináns érzések, amelyek a társas kapcsolatainkra is negatív hatással lehetnek.

A stresszre adott válasz szakaszai:

A vészreakció fázisa: A szervezet ekkor találkozik először a stressz kiváltó okával. Ilyenkor különböző reakciókat produkálunk: megküzdünk, menekülőre fogjuk vagy lefagyunk.

Alkalmazkodás vagy ellenállás: amikor a szervezetnek hosszabb távon kell fenntartani a stresszel szembeni állapotát. Ez megterhelő az idegrendszer, az immunrendszer és a hormonális rendszer számára egyaránt.

A kimerülés fázisa: ha a stressz hosszan tartó, az felemészti a szervezetünk tartalékjait. Megbetegedhetünk és szövődményekre is hajlamossá válhatunk.

A negatív stressz ellen sokat tehetünk

A megoldás legfontosabb kulcs a tudatosság. Amikor vagy a környezetünkben élőkön stressz jeleit fedezzük fel, érdemes átgondolni mi a kiváltó ok. Ha ezt felismertük, akkor elkezdhetünk dolgozni az ok megszüntetésén az ösztönös hibás válaszreakciók helyett. A helyzet felismerésének is több módja van. Egyedül, barát vagy szakember segítségével, átgondolt szempontok alapján.  
Az ok megállapítása után többféle módszer kínálkozik a stresszcsökkentésre. Ilyenek a Bars kezelés és a Bemer terápia csak, hogy néhányat említsünk, de a meditáció és más relaxációs módszerek is hatékony segítséget nyújthatnak.

Stresszcsökkentő tevékenységek

Érdemes olyan tevékenységeket végezni, amelyek segítenek a stresszel való megküzdésben, az ellazulásban és a rekreációban. A mozgásformák bármelyike hasznos lehet nem csupán a stresszcsökkentés szempontjából, de az egészségvédő hatása miatt is. A mágnesterápiás kezelés egy fizikoterápiás módszer, amely elektormágneses energia segítségével beindítja az öngyógyító folyamatokat, regenerálja a károsodott szöveteket. Ezek miatt a tulajdonságai miatt remekül használható az egészségi állapotunk javításában és megelőzésként is.