Harag és dühkezelés

A harag érzését az életünk során mindannyian megtapasztaljuk. Nem él olyan ember a földön, aki az élete során nem haragudott valamikor valamiért valakire vagy akár az egész világra. Sokaknak akár a mindennapjait is átjárja ez az energia.
A harag sok mindenre és sok mindenkire irányulhat

  • egy mostani vagy múltbéli helyzetre
  • konkrét személyre
  • saját magunkra

Vannak nézőpontok, amelyek szerint a harag romboló energia, ami teljesen nem mondható igaznak, mert akár az akaraterőnket is megacélozhatja. A haragunkat befoghatjuk, hogy szédítő sebességű szélként sodorjon minket a célunk irányába, például, ha valaki azt mondja nekünk, hogy „te ezt úgysem tudod megcsinálni”. Ilyenkor nyugodtan haragudhatunk arra, aki megpróbál minket kisebbé tenni és elvenni a tettvágyunkat és mutassuk meg, hogy meg tudjuk csinálni még annál is jobban, mint gondoltuk.

Access Bars: dühkezelés

Arra ügyeljünk, hogy ne hagyjuk, hogy állandó feszültségként dolgozzon bennünk és keressünk megoldást a feszültségoldásra például kérjünk egy Access Bars kezelést. A haragunk többféle módon megnyilvánulhat düh, hevesség, hiszti, őrlődés, felháborodás. Bármelyik is feszít minket belülről a bars kezeléssel enyhülni fog a feszültség, sőt akár teljesen el is tűnhet és a helyét könnyedség foglalhatja el. Azzal, hogy kibillenünk az egyensúlyi állapotunkból beleragadhatunk egy adott szituációba. ezt a beragadást tudja az Access Bars kezelés kioldani és ezért nem kell mást tennünk, mint felöltözve puha takaróval betakarva kényelmesen feküdni és eközben a kezelő különböző pontokat érint meg a fejünkön, amely különféle életterületekhez kapcsolódik. Ezek pénz, kontroll, szex, öregedés, gyógyulás, gyógyítás, kedvesség, hála, béke…stb.

A kezelés után jelentősen növekedhet az elfogadásunk és enyhülni fog a haragunk, sőt akár teljesen köddé is válhat. Ha elvonjuk az energiát attól a személytől vagy dologtól, ami miatt dühösek vagyunk ezt a felszabadult erőt másra is fordíthatjuk. Fontos tudatosítanunk, hogy nem mi magunk vagyunk a harag, mi csupán energiát adunk neki, amit bármikor meg is vonhatunk tőle, ha azt választjuk. Ha rosszul kezeljük a haragunkat és a dühünket akkor az gyengíthet és erőtlenné tehet minket, sőt egyre rosszabbul érezhetjük magunkat tőle.

A dühkezelés, harag kezelés több lépcsőfokra bontható. Van, akinek az működik, hogy először megbocsájt és aztán enged el dolgokat és van, aki fordítva van behuzalozva. Szerencsére az eredményesség szempontjából a sorrend nem igazán lényeges, mindenki a saját ritmusában tud csak elengedni és megbocsájtani és ezzel nincsen semmi gond.

Tudatosság és felelősségvállalás

Tudatossággal, tudatos felelősségvállalással felismerhetjük, hogy ez nem csak úgy megtörténik velünk, hanem mi magunk generáljuk az érzéseinket és a harag csupán egy állapot, ami helyett választhatunk mást. Van választásunk, a kormány a mi kezünkben van, képesek vagyunk kezelni a haragunkat. A haragunk bármire is irányul a megoldást önmagunkban kell, hogy keressük és önmagunkban fogjuk megtalálni. Választhatjuk azt is, hogy nem keresünk feloldozást és tovább gyengítjük magunkat a mérgelődéssel, de miért tennénk, ha van más választásunk.

Az alacsony önértékeléssel rendelkező és rossz szülői mintát és kevés szeretetet kapó emberek használják a haragot a céljaik eléréséhez. A haragból energiát nyernek és mintegy mozgatórugóként használják. Azzal, hogy felismerjük a haragot, leválasztjuk az érzést saját magunkról és elengedjük a harag energiáját, de ehhez mélyebbre kell ásnunk magunkban. Ha mélyítjük az önismeretünket a következő szituációban már harag nélkül, elfogadóan tudunk hozzáállni a helyzethez. Ehhez meg kell keresnünk és fel kell oldanunk a gyökérproblémát, ami a haragos érzéseket kiváltja belőlünk.

A választás a mi kezünkben van

Választhatjuk, hogy felelősségteljesen, fegyelmezetten és erőt sugárzóan viselkedünk, harag nélkül a könnyedén. Azzal is előrébb juthatunk, ha kérdéseket teszünk fel saját magunk számára amelyikre nem kell választ várnunk. Elég, ha feltesszük a kérdést aztán hagyjuk, hogy a válaszok maguktól megérkezzenek. Kérdésben lenni az Access Consciousness egyik fontos eleme, tágítja a lehetőségeinket és nem korlátoz be a válaszokkal. A válaszok gyakran bekorlátoznak minket kizárva az olyan lehetőségeket, amelyekre talán nem is gondolnánk. Jobb is lehet, mint amit el tudunk képzelni.

  • Mi lenne, ha harag és düh nélkül élhetnénk?
  • Milyen életünk lehetne a harag és a düh energiája nélkül?
  • Milyen új nézőpontjaink bukkanhatnak fel a harag és düh kezeléssel kapcsolatban?
  • Mire lehetnénk képesek, amire még sohasem gondoltunk, ha elengednénk a neheztelést és a haragot?
  • Milyen lenne a harag nélküli létezés?
  • Mi változhatna, ha elengednénk minden haraggal kapcsolatos ítéletünket?
  • Mi lehetne ennél is jobb?