A kérdés hatalma

A kíváncsiságunk, a nyitottságunk termése az az erő, ami újabb és újabb lehetőségeket nyit meg a számunkra a nap minden percében. Az állandó kérdésben levés, az új dolgok befogadásának egyik titka. A befogadásodat növelheted ha Bars kezeléseket kérsz.

Kíváncsinak maradni nem csupán hosszan tartó boldogságot garantálhat, de az életedet és a világodat is meg tudja változtatni. Minden idők egyik legnagyobb lángelméje Einstein is a tehetsége és a tudása fölé helyezte a soha ki nem alvó kíváncsiságát.

Amikor ítélkezel önmagad vagy mások felett, vagy amikor azt gondolod hiányt szenvedsz és azt hiszed ez megváltoztathatatlan azzal korlátozod a kíváncsiságodat, ezzel beszűkítve a lehetőségeidet.A kérdezésben rejlő erő

A kérdések feltevése a legegyszerűbb módja a változás előidézésének. A megfelelő kérdés megnyitja a kíváncsiság terét, amelyben felbukkanhatnak az új lehetőségek, az egyediségek, a nagyszerűségek és az is, hogy eddig milyen korlátok, ítéletek és bírálatok mögé rejtőztél.

Tegyél fel valódi kérdéseket! Vannak kérdések, amelyek valóban teret nyitnak az új dolgoknak és vannak kijelentések, amelyeknek kérdőjelet biggyesztünk a végére. Ezek csupán kérdésnek álcázott blokkok mivel minden esetben ítéletekhez, következtetésekhez vagy korlátozó nézőpontokhoz vezetnek.


Remek példa erre, amikor a kérdésed: „Miért” Miért történik mindig ez velem?” „Miért csináltad ezt?” Ezek a kérdések csak egyhelyben toporgásra kényszerítenek. Semmilyen új információt nem nyújtanak és megoldást sem kínálnak. Elbátortalanítanak és megakadályoznak a továbblépésben.

Ehelyett inkább a „Mit választhatok itt, ami mindent megváltoztat? Arra összpontosítva mi az, ami működőképes a számodra ahelyett, hogy arra összpontosítasz mi az, ami nem.

Néhány egyszerű kérdés, amit bármikor használhatsz:

  • Mi más lehetséges, ami eddig nem volt az?
  • Mi a jó nekem ebben, amit nem veszek észre?
  • Mi a jó abban, hogy ezt nem kapom meg?
  • Mi tehetnék másként, hogy ezt megkaphassam?

A valódi, nyitott kérdésekre soha nincs egyetlen végleges egyértelmű válasz. Mindig a végtelen lehetőségek gazdag tárházát nyitják meg. Gondolkodásra ösztönöznek és a hatásukra érzed, hogy mindig történhet még valami új valami jobb valami, ami nagyobbat teremt. Egy válasz az véges és nem hagy teret újabb lehetőségek számára.
A kíváncsiságnak nincsen határa. Mindig van valami több, amit meg szeretnénk tudni.

A kérdésssel csökkented az ítélkezést az életedben


A kérdést használhatod az ítéletek lecsökkentéséhez a saját magad és a mások ítéleteivel szemben is. Arra szocializálódtunk, hogy az önbírálat és a mások folyamatos kritizálása nyomán meg fogunk változni és jobbá válunk. A valóságban ez nem működik. A bírálat inkább elerőtlenít mint motivál.

Bírálat nélkül is teremthetsz magadban olyan életörömöt, ami előrevisz és minden napodat beragyogja, amitől motivált és élettel teli leszel. Amikor az önbírálat csapdájába kerülsz vagy mások ítéletei erőtlenítenek el, tedd fel a kérdést: „Mi jó nekem ebben, amit nem veszek észre?” A kérdéssel megtöröd az ítéletek láncolatát és arra is tudsz figyelni mi az értékes benned, amit eddig nem vettél észre vagy észrevetted, de nem ismerted el.

A legtöbbünk azt tanították, hogy az a helyes, ha beolvadunk és olyanokká kell válnunk, mint a többiek. Nem támogatott, ha kilógunk a sorból és egyediek vagyunk. Arra tanítanak, hogy a többiek értékesebbnek fognak tartani és befogadnak, ha a kedvükben járunk, megpróbáljuk kitalálni ők mit akarnak és mire vágynak mit tegyünk, mindeközben arról semmi szó nem esik mi mit szeretnénk igazán.

A kérdezés remek módja annak, hogy rálássunk mi is az, amire igazán vágyunk és mi tenne boldoggá az életben, emellett a lehetőségeinkre is éberekké válhatunk a kérdések által.

Kérdések önmagunkhoz minden nap:

  • Ha bármit választhatnék, mit választanék most?
  • Mi az, ami ma boldoggá tenne?
  • Mi más lehetséges itt és most, ami eddig nem volt az?
  • Mi más lehetséges az életemben, ami eddig nem volt az?

A kérdésben megszülető kíváncsiság által bármit megváltoztathatsz az életedben. Ha közben Access Bars kezeléseket is kérsz és akár adsz is azzal minden egyes alkalommal újabb és újabb korlátozó nézőpontokat törölsz így egyre szabadabbá válsz. Mi az, amit meg szeretnél változtatni az életedben? Mi az, amit meg szeretnél teremteni az életedben?
Lehet, hogy eljött az idő, feltenni a kérdéseidet?