Önbizalom növelés tippek

Mindannyian megtapasztalhattuk már az életünk során, hogy valakitől pozitív gondolatokat, motivációt kaptunk, amely segített egy feladat jobb megoldásában vagy átlendülni egy nehezebb időszakon. Megoldandó mindig akad, azonban nem mindig áll rendelkezésünkre egy pozitív személy, aki biztat. Miért is ne adhatnánk meg ezt saját magunknak? A saját magunkkal folytatott pozitív beszélgetések és bátorítás jó hatással van az önbizalmunkra. A pozitív belső monológ mindig segít, főleg stresszes vagy érzelmileg megterhelő helyzetekben.

A tapasztalatok szerint azok az értékesítők, akik szoktak önmagukkal beszélgetni, nagyobb önbizalommal rendelkeznek, felkészültebbek és hatékonyabbak az értékesítésben. A pozitív visszajelzések az életünk minden területén támogatják az önbizalom erősítést, amelynek a hatását hónapok vagy évek múlva is érezhetjük. Számos módszer létezik ezen felül az önbizalom növelésre.

Önbizalom növelés Access Bars kezeléssel

Nehéz helyzetekben próbáljuk ki a pozitív megerősítés módszerét, amelyhez jelentős segítséget kaphatunk az Access Bars kezelések által. A kezelés során számos a testünk által eltárolt feszültségtől, korlátozó nézőponttól megszabadulhatunk, ami segít az önbizalom növelésben. Ez így elsőre hihetetlennek hangzik, de ahogy a mondás tartja a puding próbája az evés. Ha kipróbáljuk sok vesztenivalónk nincs csupáncsak a bizonytalanságunk és az önbizalom hiányunk veszhet el, amit igazán nem fogunk sajnálni.

A testmozgás is remek önbizalom növelő terápia. A legokosabb, legtehetségesebb elme is egy valamilyen testhez kapcsolódik és ha a testünket elhanyagoljuk így az nem támogatja az elménket, akkor az önbizalmunk is ingatag lábakra kerül. A testmozgás alapvető fontossággal bír. Ha egész nap a laptop előtt ülünk és csak arra ügyelünk, hogy egyenesen tartsuk a gerincünket, már ez önmagában segít abban, hogy pozitívabban gondolkodjunk és növekedjen az önbizalmunk. Az önbizalom erősítést szolgálja a derülátó gondolatok és az örömteli emlékek felidézése is. Mindezek a hibáink érzett kellemetlen érzések eltörlésében is támogatnak. Amikor túlságosan feszültté válunk minden igyekezetünk ellenére akkor kérjünk egy Access Bars kezelést vagy akár egy Access testkezelést, amelyiket éppen a testünk kéri.

Vizualizáljuk a céljainkat

Az önbizalom növelés fontos eszköze a céljaink vizualizálása is. Ezt néhányan hiábavaló álmodozásnak érezhetik, pedig amit elképzelünk és a lelki szemeinkkel látjuk magunk előtt, az sokkal nagyobb eséllyel valósul meg. A rutinosak pedig akár minden kívánságukat belehelyezhetik egy energiagömbbe, amit minden nap újabb adag energiával tölthetnek fel, ezzel is közelebb juttatva önmagukat a kitűzött céljaikhoz. Kutatások szerint eredményesebbek lehetünk, ha vizualizáljuk a hatékonyságunkat, mert ezzel nem csupán a hatékonyságunk növekszik az életünk minden területén, de az önbizalmunk is növekszik, így a jövőképünk is pozitív lesz. Erre érdemes minden nap időt szánni így az önbizalom fejlesztés oltárán is minden nap áldozhatunk.

A közösségi médiát divat dicsérni és átkozni, bár a kapcsolattartás soha nem volt ilyen könnyű a barátokkal és a családdal, a képek és más tartalmak megosztása miatt. Mégis, ha túl sok időt töltünk el ezzel akkor csökkenhet az önbizalmunk, azon egyszerű oknál fogva, hogy elhisszük, hogy a mi életünk kevésbé érdekes és izgalmas, mint a másoké. Mindenki csak a legszebb pillanatokat igyekszik megosztani ezeken a felületeken, ezzel azt az illúziót keltve, hogy az életében minden tökéletes, ami persze éppen annyira igaz, mint a mi saját életünkre vonatkozóan, vagyis semennyire. Ritka amikor a negatív eseményekről számolnak be, sőt még a képeket is átszerkesztik, retusálják. Ezek miatt az okok miatt a másokkal való összehasonlításból úgy érezhetjük kevesebbek vagyunk. Ilyenkor kérhetünk akár egy facelift kezelést is vagy egy Barst…de mindezek mellett is korlátozzuk a közösségi média használatot. Találkozzunk inkább személyesen a barátainkkal, családtagjainkkal.

Válasszunk mentort

A legtöbbünk számára nagy segítséget jelent egy mentor. Még a befutott hírességektől is elhangzik egy-egy interjú során, hogy sokat köszönhet a mentorának, aki átsegítette a kezdeti nehézségeken. Ez lehet egy jóbarát, pszichológus vagy egy Bars kezelő, aki a kezelés során facilitál, vagyis segítő beszélgetéssel gyorsítja fel a blokkjaink oldását. A mentorálás tulajdonképpen nem terápia, hanem egy folyamat, amelyben egy olyan embertől kapunk támogatást, akik az adott területen nagyobb tapasztalattal rendelkezik nálunk. A tudásával segít minket átevickélni a nehézségeinken. A mentorunk által is önbizalom fejlesztési folyamaton megyünk át, ami által motiváltabbá és sikeresebbé válhatunk.

Az önbecsülésünket az is alááshatja, hogy a jövőnk tervezése helyett a múltunkba beragadva vekengünk, mit kellett volna másképpen, jobban tettünk ahhoz, hogy a jelenünk más legyen. A múltban élés megakadályozza a fejlődést, az előrelépést. Ilyenkor tényleg kell egy Bars kezelés, sőt egy vagy inkább több Mimikri kezeléssel érdemes kiegészíteni. Törekedjünk inkább a jelenben lenni és élvezzük minden előnyét. A jelen megélése pozitív hatással van a testi lelki egyensúlyunkra és nem kell, hozzá semmi más csak egy kis odafigyelés. Ne a múltban elkövetett hibáink alapján ítéljük meg magunkat, inkább arra fókuszáljunk milyen csodálatos lehetőségek kínálkoznak a számunkra nap mint nap.

Legyenek konkrét céljaink

Ha vannak konkrét céljaink, akkor kompetensnek, értékesnek fogjuk érezni magunkat és ezzel párhuzamosan növekedhet a magabiztosságunk és az önbecsülésünk. A célkitűzések hatást gyakorolnak a teljesítményünkre is. A sikerélményt úgy tudjuk a magunk számára biztosítani, hogy a nagy cél mellett kisebbeket, könnyebben elérhetőt is tűzzünk és mindig jutalmazzuk meg magunkat valami aprósággal amikor elértük.

Az étkezési szokásaink és a magabiztosságunk között is szoros összefüggés van. Elég, ha a testsúlyproblémákkal küzdők önbizalom hiányára gondolunk. A megfelelő étkezési szokásokkal és az egészséges ételek fogyasztásával nem csupán a testsúlyunkat tarthatjuk megfelelő keretek között, de az önbizalmunk is növekedni fog a kiegyensúlyozott lelkiállapotunknak köszönhetően.

Az önzetlenség látszólag a mások segítése miatt, nem minket juttat előnyhöz, azonban ez nem teljesen igaz. A nagylelkű viselkedésnek számos előnyös hatása van a személyiség fejlődésre és az önbizalomra. Az önzetlenség pozitív rezgés, hasonlóan ahhoz, mint amikor a mozgás során endorfin szabadul fel a testünkben. Ha segítünk másoknak, azzal mi magunk is jobban fogjuk érezni magunkat és ezzel párhuzamosan növekedhet az önbizalmunk.

A félelmeinkkel való szembenézés is önbizalom növelő hatású. Néha bizony kockázatot kell vállalnunk az életben, ami egyszerre izgalmas és félelmetes, de mindenképpen növeli az önmagunkba vetett hitünket.

Theodore Roosevelt szerint: „Amikor szembenézünk a félelmeinkkel, egyúttal erőre, bátorságra és magabiztosságra is szert teszünk.”

Nézzünk szembe minden nap a félelmeinkkel és napról napra növekedni fog az önbizalmunk.

hirleso.hu