Hogyan kaphatunk meg mindent amire vágyunk?

Az ismerkedést támogató applikációk mindennapos használata miatt online flörtölni valakivel éppen olyan természetes, mint a szórakozóhely bárpultjánál, ami egyszerűbbé teszi a dolgunkat. A lehetőségek száma végtelennek tűnik. Ami kissé bonyolítja a helyzetet, hogy más és mást keresünk a kapcsolatainkban. Ami az egyikünknél működik az a másiknál valószínűleg nem fog.

Ahhoz, hogy ebben összhangot teremtsünk tisztában kell lennünk azzal, hogy mit értünk mi magunk randizás és kapcsolat alatt ezzel különbséget tudunk tenni a saját és a mások vágyi között. A randizás mókás és örömteli is lehet, nem kell, hogy aggódással teljen. A könnyedség megteremtéséhez számos ötletet találunk a hirleso.hu online magazinban.

A randizás lehet nagyon szórakoztató

Mi van a randizás lehet nagyon szórakoztató is? A legjobb, ha hűek maradunk önmagunkhoz és nem próbálunk másnak mutatkozni. Tisztázzuk magunkban azt is mit is akarunk valójában. Ez nagyon egyszerűnek hangzik és a legtöbbször mégsem ezt választjuk. Nem kérdezzük meg saját magunktól mi is az, amire igazán vágyunk. Van egy halom nézőpontunk arról mi a helyes és a mi helytelen egy kapcsolatban és elhisszük, hogy a mások mintái alapján kell működnünk. Ezzel csak az a baj, hogy a legfontosabbat saját magunkat hagyjuk ki az egyenletből.

Ehelyett a legjobb, ha elkezdünk kérdezni. Milyennek szeretném az életemet? Mi lenne az igazán szórakoztató a számomra? Ha én igazán én lennék mit választanék? Mi kellen ahhoz, hogy mindez felbukkanjon az életemben? Ha azt akarjuk, hogy a randizás valóban bulis legyen akkor először derítsük ki mi az, amire igazán vágyunk és csak azt válasszuk.

Nyissuk meg a lehetőségek tárházát

Amikor párt keresünk limitáljuk a jelölteket az a apján milyen típusú embernek kell hogy legyenek, ahelyett, hogy nyitottak maradnánk és esélyt adnák valaki másnak is, aki esetleg nem fér bele ebbe a keretbe, mégis nagyon szórakoztató lehetne vele lenni. Előfordulhat, hogy a listánkon szereplő összes tulajdonság stimmel és mégsem működik a kapcsolat.

Mi lenne, ha hajlandóak lennénk elengedni minden kikövetkeztetést, amiről eldöntöttük, hogy kivel fogunk randizni és kivel nem? Ezzel elkerülhetjük, hogy csupán azért kiejtsünk egy remek jelöltet, mert nem elég magas, pedig minden másban tökéletesen illene hozzánk. Ehelyett inkább tegyünk fel kérdéseket: Ha találkozom vele bulis lesz? Fogok tőle tanulni valamit? Hozzájárulás leszünk egymás életéhez?

A kérdések megnyitják a teret az új lehetőségeknek. Ha nem kérdezünk akkor egyhelyben fogunk topogni és ugyanazokat a köröket rójuk újra és újra. Ha a kérdésben levést választjuk a berögződött nézőpontjaink helyett akkor olyan valaki bukkanhat fel, aki olyan remek módokon járulhat hozzá az életünkhöz, amire eddig nem is gondoltunk.

Legyél önmagad és élvezd

Folyton megpróbáljuk jól csinálni a randizást, ahelyett, hogy élveznénk. Jó nagy jelentőséget teszünk rá és mindeközben elfelejtünk önmagunk lenni. Közben úgy érezzük, hogy rosszul csináljuk, pedig, ha elengednénk a komolyságot, amit a randizás témájára teszünk akkor akár könnyed szórakozás, jó móka is lehetne. A kapcsolataink öröm teliek és könnyedek is lehetnek, ha megengedjük magunknak ezt.

Ha levesszük a jelentőséget a randizásról és abbahagyjuk az ítélkezést azzal kapcsolatosan, hogy jól vagy rosszul csináljuk, akkor mindez csupán egy érdekes nézőpont lesz. Amikor észreveszünk egy nézőpontot arról, hogyan is kellene mindennek zajlania, mit jelent, ha felhívnak és mit, ha nem. Bármit is hoz fel mindez minden csak egy érdekes nézőpont. „Érdekes nézőpont, van egy ilyen nézőpontom.” Ha ezt elmondjuk néhányszor megfigyelhetjük, hogy szinte azonnal könnyebbé válunk tőle. Amikor elengedjük a randizással kapcsolatos nézőpontjainkat akkor végre azt választhatjuk, ami működik nekünk, ami könnyed és a mi a legnagyobb hozzájárulás. Minél inkább élvezzük, hogy önmagunk lehetünk annál nagyobb meghívás lehetünk azok számára, akikkel valóban jó móka az együtt töltött idő.

hirleso.hu