Mennyire befolyásol a múltad?

Vannak iskolák, amelyek szerint a múltbéli tapasztalataink összessége vagyunk. Ha ez alapján, és csakis ez alapján teremted az életedet, akkor hiányozni fog minden, ami új, ami más, ami változás. Minden csakis olyan lesz, amely illik a múltadhoz.
A mindennapjaidat a származási családod értékrendje határozza meg és semmit nem veszel észre a világból, ami azon túl van.

Az életed teremtője Te magad vagy

Mi lenne, ha bármit teremthetnél, ami teljesen független a múltadtól? Próbáltad már eljátszani, amikor utaztál, hogy valaki más vagy? Nagyon szórakoztató tud lenni a más bőrébe bújni, mint a színészek. Mit teremthetsz ezzel magadnak és mit hozhatsz létre ezzel a világban?

Neked ki mondja meg ki lehetsz?

Neked ki mondja, meg ki lehetsz, mit tehetsz, hogy nézhetsz ki? A család, amelybe születtél szerepket és identitásokat adott, amelyek alapján beraktad magad egy dobozba. A szüleid fia, lánya lettél, a nagybácsid unokaöccse vagy húga és anagyszüleid unokája. A tanárod tanítványa, aztán a főnököd beosztottja. A férjed felesége, a gyermeked anyja. Végtelenül sok szerep és mindenhol mindenkinek meg kell felelni. Legalábbis azt tanították, hogy felelj meg.
Minden alkalommal, amikor azt választod, hogy beleragadsz, egy szerepbe azzal bekorlátozod magad.

Végtelen lény vagy  végtelen lehetőségekkel

Egy végtelen lény választaná a korlátokat? Egy végtelen lény bármi lehet, bármit megtehet, és bármikor megváltozhat. Mennyivel könnyebb életed lehetne, ha nem a szerepeid határoznának meg, hanem te határoznád, meg őket milyen akarsz lenni bennük. Mi lenne, ha ezen túl te választanád meg számodra mi az igaz és abbahagynád, hogy a másoknak való megfelelésből a berögzült mintáid alapján működj? Ez mennyire lehetne könnyed a számodra?

Legyél kérdésben

Használd a saját éberségedet és maradj kérdésben bármit is kell megoldanod. Amikor megtagadod magad és elfogadod egy idősebb, az orvos vagy terapeuta véleményét abszolút igazságként akkor és ott megfosztod magad a változás lehetőségétől. Kiadod a kezedből az irányítást és kívülről várod a megoldást pedig az mindig benned van.
Legyél hajlandó belépni abba, ami a számodra igaz és mindenki más válaszait tekintsd érdekes nézőpontnak. Azzal, ha kérdésben maradsz, elkerülheted, hogy robotpilóta üzemmódban valaki mást tekints szakértőnek gondolkodás nélkül figyelmen kívül hagyva a saját éberségedet és tudásodat.

Vedd vissza az erődet!

Az is lehet, hogy gyermekként sokszor érvénytelenítették és megkérdőjelezték a tudásodat azzal, hogy te kicsi vagy és még nem tudhatod, amit pedig tudtál. Ha mégis ragaszkodtál hozzá, akkor pedig rosszá tettek talán még ki is kaptál érte. Sokan tudtuk gyermekként mi az igaz a számunkra, de ezt a felnőttek kinevelték vagy ki is verték belőlünk és talán még ki is gúnyoltak.

Most itt az ideje, hogy visszaköveteld és vissza is vedd az erődet! Begyógyítva a sebeidet elkezdhetsz ismét bízni a belső tudásodban.
Milyen lehetne az életed, ha saját magadat tennéd meg az életed szakértőjévé mások helyett?