Kihez tartozik?

A gondolataink, érzéseink fájdalmaink 98%-a másoktól átvett. Ha belépünk egy szobába és ott vidám emberek vannak, ami kedvünk is felderül, de ha egy temetési menet halad el mellettünk, akkor gyászos hangulatba kerülünk. A környezetünk érzéseit, hangulatát szivacs módjára magunkba szívjuk, és a sajátunkként kezeljük.

Ez az enyém?

Ha minden ok nélkül szomorúnak érzed magad vagy csak mély fáradtság tör, rád megkérdezheted: ez kihez tartozik? Ez az enyém? Hasonló módon a környezetedben lévő emberek fizikai fájdalmát is érzékelheted. Például minden különösebb előzmény nélkül megfájdulhat a fejed. Ilyenkor is érdemes kérdésben lenned kihez tartozik. Ha nem tied, akkor szinte azonnal el is fog múlni.

Legyél kérdésben

Elképesztően sokat könnyíthetsz az életeden, ha mindig kérdésben vagy és akár vissza is küldheted a feladónak, ami nem hozzád tartozik. Ehhez csupán ébernek kell lenned és felfedezni a különbséget a között, hogy szomorú vagy csak érzékeled a mások szomorúságát, a te testedben van, a fájdalom vagy csak érzékeled a mások testében lévő fájdalmat.

A jó hír az, hogy ha kérdésben vagy akkor az egész életed könnyebbé, könnyedebbé válik. Csak legyél kérdésben:
Kihez tartozik ez?
Kihez tartozik ez a gondolat?
Kihez tartozik ez az érzés? Ez az Access Consciousness egyik remek eszköze, csak használd.