Mersz választani?

Egyre gyakoribb hogy a döntéseket elodázzuk még akkor is, ha tudjuk, mit kellene tennünk. Ennek számos oka lehet például a félelem. Félelem a változástól párkapcsolatban, munkahelyen vagy más élethelyzetben. Elméleti síkon tudjuk, mit kellene tennünk, mi lenne, a helyes döntés a gyakorlati megvalósítást mégis halogatjuk.

Te mivel állítod meg magad?

Ilyenkor érdemes ránézni mivel állítjuk meg önmagunkat, milyen önkorlátozó hitrendszereink futnak a mélyben, amelyek akadályozzák az előrelépést, a változást. Ezeknek a korlátoknak a nagy része többnyire nem is mienk csupán átvettük a családunktól, felmenőinktől valamiféle meg nem fogalmazott szolidaritásból. Ezeket a nézőpontokat valamikor bevettük anélkül, hogy megkérdőjeleznénk a valódiságukat.

Például ha a családunkban az a nézet alapértelmezett, hogy a pénzért keményen meg kell dolgozni akkor tudat alatt minden lehetőséget elhessegetünk, amely könnyen jött pénzhez juttathatna minket, hiszen ez nem fér össze az erről alkotott tudatalatti programmal. Az első lépés az elengedésükhöz hogy kezdjünk el kételkedni a valódiságukban.
Mi van, ha mégsem még sem igaz, amit a családunk hisz erről és létezik más nézőpont, ami működhet a témában és akár számos nézőpont is lehet ezzel kapcsolatosan, ami megállja a helyét. Ha megkérdőjelezzük, a nézőpontunk helyességét ezzel egy teret nyithatunk, amely más lehetőségeket is beenged. A több nézőpont benegedését segítheted  a Bars kezelésekkel.

Bízz magadban!

Legyél hajlandó a tudásodban és a képességeidben megbízni, hagyd abba az ezekkel kapcsolatos kételkedést, hiszen ezzel a változást állítod meg. Hallgass a szívedre, az megmutatja, az irányt amerre menned kell.  Ha az egód és józan eszed parancsain túl éber vagy a szíved szavára tudni fogod, milyen irányba indulj. A kompetenciádban való kételkedés célja az, hogy kiemeljen az erődből. Aki kételkedést próbál elültetni benned azt, kerüld messziről, vele semmi dolgod, ő a saját gyengeségét vetíti rád ezzel és a célja, hogy elvegye az erödet. Minden tudással rendelkezel és a lehetőségeid is korlátlanok, csak bízz magadban.

Minden jóra érdemes vagy

Gyerekként megtanítják, hogy meg kell, érdemelj dolgokat a szeretet, ajándékot, elismerést, de ez csupán manipuláció, nem kell megérdemelni, kiérdemelni semmit. Ennek ellenére örökítjük, a nézőpontot apáról fiúra mintha örök érvényű igazság lenne. Nagyon mélyen fut a program, hogy nem kaphatunk meg semmit csak úgy, a két szép szemünkért, mert előbb tennünk kell érte valamit. Mi magunk ítéljük, meg hogy mire vagyunk érdemtelenek.

A szeretet végtelen, az önmagad szeretete is az és elengedhetetlen a kapcsolati függőségek elkerüléséhez. Érdemes vagy rá anélkül, hogy bármit is tennél érte.

Ami könnyű neked az attól még nagyon is értékes

Mi lenne, ha olyan munkát választanál, amit akár ingyen is szívesen végeznél? Innentől kezdve már nem is olyan nehéz dolgozni, hiszen örömödet leled benne? Hajlamosak vagyunk rá, hogy kevésbé lássuk értékesnek azt, ami könnyen megy a számunkra, amitől lelkesek vagyunk. A mi könnyű neked abban bizonyára tehetséges vagy és jól is csinálod. Milyen hozzájárulás lehetsz ezzel másoknak?  Mi kellen hozzá, hogy elismerd magad?

Ha a félemeid nem gátolnának, mit választanál?

A félelem azt jelzi, hogy itt a lehetőség, hogy meghaladd önmagad, lépj ki a komfortzónádból és nézz rá őszintén mi a legnagyobb félelmed? Mi a legrosszabb, ami történhet és vállald be, hogy akár meg is történhet.  Add meg rá a lehetőséget, magadnak hogy a választásoddal a legnagyobbat hozd létre, ami csak lehetséges. Állj ki végre a saját magad útjából és használd az erődet!

Táplád az önbizalmadat!

Ha te nem bízol magadban, akkor senki más sem fog. Ha eléggé bízol önmagadban, akkor már nem is lesz szükséged olyan nagyon sok külső megerősítésre a környezetből.  Te magad is képes vagy rá, hogy megadd ezt önmagad számára. Ez abban is segít, hogy a kívülről érkező dicséreteket könnyebben be tudd fogadni. Az alapönbizalom része hogy tisztában vagy a saját értékeiddel, az erősségeiddel, de a gyengeségeidet sem kell titkolnod. A törött, sérült önbizalommal rendelkezők torz képet alkotva önmagukról a gyengeségeiket felnagyítják, az erősségeiket figyelmen kívül hagyják.

Mi kellene hozzá, hogy elismerd magad?

Mindennap ismerd el magadnak, ha valamit jól csináltál és mindent, amiben jó vagy. Hosszabb időn keresztül ezen az úton haladva abbahagyod majd az önmagadban való kételkedést.